Крем с лека емулсия – какво е това? 

Козметиката и грижата за кожата с растителен и натурален състав е все по-често част от градския живот. Звучи примамливо, защото е особено полезно за теб, но едновременно с това е нещо различно. Нормално е да си задаваш въпроси като “Ще бъде ли твърде мазно за мен?”, “Дали запушва пори?”, “Ще мога ли да нанасям грим?”. Всички тези и още други въпроси сме си задали и ние и прецизно сме отговорили с всяка една съставка. А краткият отговор е – Опитай и ще разбереш защо емулсията с растителни масла е нещо страхотно!

А сега един по-обстоен отговор. Когато чуем натурален състав спокойно се отпускаме, защото сме напълно спокойни, че това ще е със сигурност полезно и здравословно. Е, в повечето случаи е така, но когато става за продължителна употреба върху кожата трябва да имаме няколко неща предвид. На първо място е структурата на кожата – тя е съставена от горен слой епидермис и долен слой дерма, като всеки от тях има нужда и се влияе благоприятно от различни масла и активни съставки. Когато търсим ефект на по-дълбоко ниво, то трябва да въздействаме върху дермата. Но за да достигнем до нея, ще трябва да омекотим на епидермиса и да го направим по-пропусклив. И това е причината само едно масло да не може да има универсален ефект. Оптималният резултат може да бъде постигнат в прецизна комбинация. А всички тези масла ще проникнат и достигнат в кожата ти в комбинация с пречистена вода. Тази прецизна модулация създава лека и приятна емулсия, която лесно се разнася по кожата ти, бързо попива и остава едно леко и невероятно приятно усещане за еластичност. 

Не трябва да се подвеждаш, че щом в кремът има вода, то той е разреден и недостатъчно богат. Защото именно минимално необходимото количество вода в тази композиция прави съчетанието от масла приемливо за дневен крем. Този изключително прецизен процес ни дава възможност да комбинираме мастноразтворими с водоразтворими съставки в един продукт без никакъв компромис.

Леката емулсия е приятна за нанасяне за всеки тип кожа – не е нужно да прилагаш абсолютно никакъв натиск за разнасяне. Това я прави особено подходяща за суха, чувствителна кожа, или така склонна към зачервявания. Минути след нанасяне на крема може да продължиш с нанасяне на грим и резултатите ще бъдат дълготрайни. 

За съхранението на натуралната козметика не следва да се притесняваш. Не е нужно да я прибираш в хладилник или по друг специален метод. Важното е да затвориш плътно кутийката, за да не избяга магията.
 

Един отговор

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *